9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 7°C

23.07.2020 / 23:46 Košarka - Nakon 16 mjeseci pauze

Portland poražen od Indiane, Nurkić izvrsnom partijom najavio brz povratak u staru formu

Portland poražen od Indiane, Nurkić izvrsnom partijom najavio brz povratak u staru formu

Sljedeće sedmice nastavlja se sezone NBA lige, a klubovi ulaze u završnicu svojih priprema.

Tako su večeras snage odmjerili Portland Trail Blazersi i Indiana Pacersi, a ovaj meč je obilježio povratak Jusufa Nurkića na parket nakon 16 mjeseci pauze zbog povrede.

Prvo poluvrijeme ove utakmice pripalo je Portlandu, koji je prvu dionicu dobio sa 29:20, a Indiana je do odlaska na odmor uspjela smanjiti prednost Blazersa na svega dva poena (45:43).

U nastavku dosta bolja igra Indiane, koja treću četvrtinu dobija sa deset poena razlike te je tada, čini se, i riješeno pitanje pobjednika.

Portland se u finišu uspio da vrati u igru, ali ne i da preokrene razultat u svoju korist, te je Indiana slavila sa 91:88.

Ono što je bitno jeste da je Nurkić pokazao da bu se brzo trebao vratiti u staru formu i biti veliko pojačanje za Portland u finišu sezonu, pošto je u prvoj utakmici nakon što se oporavio od povrede ubacio, za 20 minuta provedenih na terenu postigao 14 poena, 8 skokova, te imao po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Iz igre je Juka šutirao 6/10 (60%), a sa linije slobodnih bacanja je bio stopostotan (2/2).

Sa 15 postignutih poena, Mario Hezonja je bio najefikasniji kod Portlanda, dok je u redovima pobjednika najbolji bio Justin Holiday sa 16 poena.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo