14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

03.08.2020 / 14:35 Crna hronika - Pretres na 12 lokacija

U akciji 'Trag' uhapšeno sedam osoba, oduzeta droga

U akciji 'Trag' uhapšeno sedam osoba, oduzeta droga
Foto: NN - Vijesti.ba

Šest osoba iz Trebinja i jedna iz Foče uhapšene su policijskoj akciji "Trag“, a pronađena je i oduzeta opojna droga kokain, marihuana, amfetamin, automobili i više mobilnih telefona.

U Trebinju su slobode lišene osobe inicijala N.Š., M.S., D.B., M.N., S.V. i F.V. te N.V. iz Foče, potvrdio je novinarima načelnik trebinjske Policijske uprave Siniša Laketa.

Izvršeni su pretresi na 12 lokacija, a jedna osoba iz Trebinja je u bjekstvu.

-Oduzeto je oko 1,5 kilogram praškaste bijele materije koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu, međutim naknadnim vještačenjima odredit će se tačno o kojoj vrsti droge je riječ - naveo je Laketa.

Aktivnosti na području Trebinja i Foče i dalje traju.

Akcija je realizovana i u saradnji sa Federalnom upravom policije u Mostaru, gdje je slobode lišeno 10 lica kojima je određen pritvor. Tom akcijom u Mostaru je razbijena heroinska mreža.

Također, dio akcije je realizovan i u Republici Hrvatskoj, gdje je oduzeto oko 110 gr. opojne droge kokain i 1451,7 gr. opojne droge amfetamin, što u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u uličnoj prodaji vrijedi oko 20.000 КM, a pronađeno je i oduzeto kod lica inicijala V.A. iz Trebinja, potvrdili su u policiji. 

Za navedena krivična djela Tužilaštvu BiH u Sarajevu bit će podnesen izvještaj protiv 12 lica iz oblasti organizovanog kriminaliteta u vezi zloupotrebe opojnih droga.

Akciju su proveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS zajedno sa Policijskom upravom Trebinje, a u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jednice (SAJ), Uprave kriminalističke policije, Jedinice žandarmerije i Policijske uprave Foča.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo