-5°C
Mostar 1°C
Tuzla -2°C
Banja Luka -1°C
Bihać -2°C
Powered by Dark Sky

03.08.2020 / 23:11 Auto - Bloomberg

Ferrari očekuje profit od najmanje milijardu eura u 2020.

Ferrari očekuje profit od najmanje milijardu eura u 2020.
Foto: Reuters / Vijesti.ba
Proizvođač automobila Ferrari, koga kontroliše investiciona kompanija porodice Agneli, Ekor NV, revidirao je ovogodišnje prihode prije kamata, poreza i amortizacija i oni bi trebalo da iznose između 1,075 i 1,125 milijardi eura, prenosi Bloomberg.

Nova očekivanja poklapaju se sa prognozom koja je projektovana u maju, kada je su predviđeni prihodi između 1,05 i 1,2 milijarde eura, navodi Bloomberg.

Odluka proizvođača luksuznih automobila da prilagodi asortiman pokazuje da čak i većina najznačajnijih svjetskih brendova osjeća pritisak zbog pandemije koronavirusa, prenosi fonet.

Kompanija Ferrari je uverena da će u drugoj polovini godine, zahvaljujući snažnim narudžbinama, uspjeti da nadomjesti novac, i ona je, pored kompanije Tesla, jedna od retkih proizvođača automobila čije su akcije ove godine porasle.

Italijanska kompanija, koja je zaposlenima davala plate u cjelosti tokom zatvaranja zbog krize sa koronavirusom, ostvarila je prodaju od 571 milion evra, u poređenju sa procjenom od 574,4 miliona za drugi kvartal. Neto prihod je iznosio devet miliona eura, što je skoro četiri puta više od 2,3 miliona, koliko su predviđali analitičari.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo