14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

04.08.2020 / 13:38 Ostali sportovi - Od 4. do 7. septembra

Biciklistička trka "Beograd-Banjaluka" okuplja takmičare iz 30 zemalja

Biciklistička trka "Beograd-Banjaluka" okuplja takmičare iz 30 zemalja
Foto: Facebook / Vijesti.ba
Međunarodna biciklistička trka "Beograd–Banjaluka", koja će biti održana od 4. do 7. septembra, okupiće više od 250 učesnika iz 30 zemalja.

Trka će se odvijati u četiri etape. Prva etapa, planirana za 4. septembar, biće vožena od Beograda do Bijeljine, druga od Bijeljine do Vlasenice, treća od Brčkog do Teslića i četvrta od Prnjavora do Banjaluke.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da je ovo 14. trka, te da je trebalo da bude održana u aprilu, ali je zbog vanrednih okolnosti izazvanih virusom korona odgođena za septembar.

"Za otkazivanje trke učesnici nisu htjeli da čuju, kvalitet prijavljenih ekipa nikad nije bio bolji, nego ove godine, što samo govori koliki značaj ovaj događaj ima među takmičarima iz cijelog svijeta", izjavio je Kuvalja na konferenciji za novinare.

On je dodao da o tome najbolje govori činjenica da se za trku prijavilo 34 ekipa, dok je moguće učešće njih 25.

Kuvalja je napomenuo i da će trka biti održana uz sve preporučene mjere protiv širenja virusa korona, te da će takmičari morati da imaju negativan test na virus korona.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je da je ova trka već postala tradicionalni sportski, ali i turistički događaj, te čestitala organizatorima što su održali kontinuitet, ali i kvalitet u organizaciji.

"Ove godine se nalazimo u malo specifičnijim uslovima, te nemamo priliku za održavanje pratećih sportskih događaja, ali će svakako biti prilika da pokažemo naš sportski, ali i turistički potencijal, te da učvrstimo veze i dobru saradnju sa Srbijom", navela je Davidovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što trka svake godine privlači sve veći broj ekipa, te dodala da će ovaj sportski događaj i dalje imati podršku resornog ministartsva, jer promoviše Republiku Srpsku u najljepšem svjetlu.

Podršku održavanju trke dali su i predstavnici opština i gradova kroz koje biciklisti prolaze - načelnik Prnjavora Darko Tomaš, načelnik Teslića Milan Milićević, te šef odsjeka za sport u Odjeljenju za društvene djelatnosti u gradskoj upravi Bijeljine Boro Đokić.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo