2°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

05.08.2020 / 16:13 Obrazovanje - Sastanak sa ministrom

Krivić podržao povratak učenika QSI International School of Sarajevo u klupe

Krivić podržao povratak učenika QSI International School of Sarajevo u klupe
Foto: FENA

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić održao je danas sastanak sa predstavnicama QSI International School of Sarajevo (Međunarodna kvalitetna škola u Sarajevu). 

Tom prilikom, ministar Krivić i direktorica QSI škole Natalie Barboza razmijenili su mišljenja o početku nove školske godine. Ovo je prvi sastanak na kojem se razgovaralo o aktivnostima škole, nastavnim planovima i programima, te o problemima sa kojima se trenutno svi suočavamo kada je u pitanju siguran povratak u školske klupe.

Nakon što su učesnici sastanka prezentirali buduće korake koji će se poduzeti, a vezani su za zaštitu od zaraze koronavirusom i adekvatan početak školske godine, Krivić je izrazio zadovoljstvo što na teritoriji Kantona Sarajevo postoji ovakva škola, te je izrazio i nadu za kvalitetnom saradnjom i u budućnosti.

- QSI International School of Sarajevo će tri dana prije naših škola početi sa radom, zbog akademskog kalendara ove škole. Možemo slobodno reći da će to biti prvi učenici u klupama i prva planirana realizacija nastave u školskim klupama održana nakon proglašenja pandemije koronavirusa. Pomno ćemo pratiti aktivnosti ove škole, s obzirom da će njeni nastavnici i učenici biti pioniri u povratku u školske klupe. Posmatrat ćemo na koji način se odvija nastava, a tu smo za njih i u savjetodavnom smislu - kazao je Krivić.

Barboza je zahvalila Kriviću zbog održanog sastanka koji je organizirao uime Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.

Iskazala je zadovoljstvo što se razgovor bazirao na ponovnom otvaranju škole, kao i na uputstvima za potrebe odgovorne organizacije povratka u školu.

Prvi dan nove školske godine u ovoj školi planiran je za 27. august ove godine, te je u skladu s tim Barboza pozvala ministra Krivića da prisustvuje ponovnom otvaranju ove ustanove.  

- Ova prilika omogućit će zajednici u Sarajevu da vidi koji će se napori uložiti da otvaranje i buduće djelovanje u školi proteknu u najboljem mogućem redu. Želimo maksimalno osigurati našim uposlenicima i učenicima siguran boravak u školi. Još nismo finalizirali oficijelni plan realizacije nastave, ali sa informacijama i mišljenjima iznesenim na današnjem sastanku smatramo da će i to uskoro biti privedeno kraju - zaključila je Barboza, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo