9°C
Mostar 11°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

06.08.2020 / 12:33 BiH - Likvidirao Nedžiba Spahića

Raspisana crvena Interpolova potjernica za Sašom Golubom

Raspisana crvena Interpolova potjernica za Sašom Golubom
Foto: Interpol / Vijesti.ba
Međunarodna policijska agencija Interpol raspisala je crvenu potjernicu  za Sašom Golubom (43), koji se sumnjiči da je 29. juna u sarajevskom naselju Grbavica likvidirao Nedžiba Spahića zvanog Džiba.

On je nedostupan organima gonjena, a uglavnom se špekulira da se krije u Srbiji.

Potjernica je raspisana  po zahtjevu pravosudnih organa Kantona Sarajevo s ciljem  određivanje pritvora osumnjičenom.

- Kantonalni sud Sarajevo je 8. jula 2020. godine izdao nalog Odjelu kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za raspisivanje međunarodne potjernice za licem Saša Golub - saopćeno je je prije nekoliko dana ua ”Avaz” iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda Sarajevo.

Ubistvo Nedžiba Spahića dogodilo se 29. juna ove godine, u bašti restorana ”Paper Moon” na Grbavici. Tada je maskirani ubica prišao stolu za kojim je s još jednom osobom sjedio Spahić i u njega ispalio četiri hica, nakon čega je pobjegao.

Spahić je nedugo nakon ranjavanja podlegao na operacionom stolu u Općoj bolnici ”Prim. dr. Abdulah Naka”, a istu večer pronađeno je vozilo koje je koristio osumnjičeni, prenosi avaz.

Policija je  hapsila i Seju Hrenovicu, stavljajući mu na teret krivično djelo pomaganje. Hrenovica je, međutim, nakon ispitivanja, pušten na slobodu te je, umjesto osumnjičenog, dobio status svjedoka.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo