°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

08.08.2020 / 09:11 BiH - BIHAMK

Kolovoz mokar, povećana opasnost od odrona

Kolovoz mokar, povećana opasnost od odrona
Foto: Arhiv

Zbog kiše koja je padala tokom noći iz BiHAMK-a upozoravaju na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona. Jutarnje magle ima na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu i Lašvu.

Savjetuje se opreznij vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj se zbog radova svaki dan osim nedjelje obustavlja i na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 08 do 16 sati.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica), a vozila saobraćaju obilaznicama oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko-Bijeljina (od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Danas i sutra će zbog izvođenja sanacionih radova od 08 do 19.30 sati biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-403 Ćoralići-Tržačka Raštela. Za vrijeme obustave vozila će se usmjeravati na alternativni pravac.

Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo