8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

08.08.2020 / 21:03 Fudbal - Prva liga FBiH

Jedinstvo u derbiju kola savladalo GOŠK

Jedinstvo u derbiju kola savladalo GOŠK
Foto: SCsport
Otvorena je nova sezona takmičenja u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a prvo kolo je obilježio derbi u Bihaću između Jedinstva i GOŠK-a, dvije ekipe koje pretenduju na plasman u Premijer ligu BiH.

Sjajan start je zabilježilo Jedinstvo, pošto je u ovom derbiju slavilo sa 2:1 i tako već na startu najavilo velike stvari ove sezone.

Izvrsno su domaći otvorili utakmicu i do prednosti stigli već u 10. minuti preko Haračića, a u 15. minuti je već bilo 0:2, kada je Šivšić postigao autogol.

Nakon toga se probudio GOŠK, prijetio preko Denija Simeunovića, ali ipak bezuspješno. Gabeljani su do pogotka stigli tek u posljednjim trenucima susreta i to preko Samardžića, ali vremena da se ugrozi trijumf domaćih nije bilo. Završilo je 2:1.

Novajlija u ligi Vis Simm Bau je također zabilježio dobar start, pošto je u Banovićima sa 2:3 savladao Budućnost. Strijelci za goste bili su Alić, Mašić i Berbić. Salihović je postigao dva gola za domaće.

Goražde je poraženo u Gračanici, Zvijezda na Banja Ilidži od Orašja, dok je Rudar u Kaknju savladao Čapljinu 3:1.

U Živinicama su bodove podijelili Slaven i Igman, a Travnik je s minimalnih 1:0 na svom stadionu savladao Radnik iz Hadžića.

Prva liga FBiH, 1. kolo:

Jedinstvo – GOŠK 2:1

Bratstvo – Goražde 2:0

Zvijezda G. – Orašje 0:1

Rudar Kakanj – Čapljina 3:1

Budućnost – Vis Simm Bau 2:3

Slaven – Igman 1:1

Travnik – Radnik 1:0


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo