8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka °C
Bihać 10°C

10.08.2020 / 13:55 KORONAVIRUS - Premijerka Srbije

Brnabić: Spremno dočekujemo jesen

Brnabić: Spremno dočekujemo jesen
Ana Brnabić / Vijesti.ba
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Kruševcu da su brojke oboljelih od koronavirusa mnogo bolje i da je zdravstveni sustav te zemlje manje opterećen, poručivši pritom kako spremno dočekuju jesen.

"Važno je da smo spremni, da imamo dovoljno respiratora, ležajeva, kapaciteta za PCR testove, ali važno je i da budemo spremni za jesen i zimu kada dolazi sezona gripa i kada očekujem veće udare", dodala je Brnabić, koja je prisustvovala početku izgradnje covid-bolnice u kasarni "Rasina".

Brnabić je zahvalila građanima što poštuju mjere, jer kaže kako samo na taj način udar na jesen ili zimu neće biti gori nego u ožujku ili srpnju.

Ukazala je da će se nastaviti zajednička borba, da vlada priprema sve strukture koje su svakodnevno u službi svih građana Srbije.

Apelirala je na građane da se nastave pridržavati svih epidemioloških mjera, nose masku, drže fizičku distancu, svakodnevno što češće peru ruke.

"To jedini način kako možemo pobijediti. Brojevi izgledaju bolje, udar na naš sustav je manji. Želimo omogućiti prije jeseni i zime da zdravstveni radnicima dobiju mogućnost za odmor", poručila je Brnabić, prenosi Tanjug.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo