3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

14.09.2020 / 12:47 Kultura - Mostar

Dario Pehar predstavlja izložbu 'Izgubljen u Antropocenu'

Dario Pehar predstavlja izložbu 'Izgubljen u Antropocenu'
Foto: FENA

Otvaranje izložbe "Izgubljen u Antropocenu" Darija Pehara održat će se u srijedu, 16. rujna u Galeriji kraljice Katarine, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, u 19 sati.

Izložbu pod nazivom "Izgubljen u Antropocenu" objedinit će likovni postav od oko tridesetak slika različitih formata.

"…Aktualizacijom nasljeđa egzistencijalizma nastaje empirijska dimenzija koncepta postojanja: linijska oznaka teritorija, razgraničenje, eskapizam ili na kraju samo skica dnevne izmjene stanja i emocija. U prikazanoj nemoći spajanja horizonta sudaraju se doživljaji i norme, znatiželja i krajnja dosljednost, kreativnost i meditacija pa u Peharovim slikama postajemo humoristična vizualizacija; sublimacija medvjeda koji se osvrće prema kaosu…", napisala je u svom osvrtu na izložbu Ana Filipović.

Dario Pehar rođen je 17.2.1967. u Mostaru gdje je završio Srednju elektrotehničku školu. Godine 2000. diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu u klasi profesorice Nade Pivac. Imao je četiri samostalne i učestvovao na mnogim skupnim izložbama. Dobitnik je nagrade za slikarstvo na salonu mladih u Sarajevu 2007. godine i nagrade DHLU 2017. godine u Mostaru. Zaposlen je na mjestu profesora slikarstva u Srednjoj školi likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića u Mostaru.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Grada Mostara, Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a za sve posjetitelje bit će otvorena do 1. listopada ove godine.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo