8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

21.09.2020 / 22:23 Politika - Reakcije

SDA: SDP vrijeđa lik i djela Alije Izetbegovića

SDA: SDP vrijeđa lik i djela Alije Izetbegovića
Foto: Vijesti.ba

Kantonalni odbor Stranke Demokratske Akcije Sarajevo, povodom zlonamjernog oglašavanja SDP-a BiH o postavljanju spomenika sa citatima prvog predsjednika...

... Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića u sarajevskoj Gimnazijskoj ulici, se oštro protivi SDP-ovom pokušaju degradiranja časnog lika i djela prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine.

Iako je SDP krenuo u preuranjenu kampanju za lokalne izbore usmjerenu protiv načelnika Opštine Centar Nedžada Ajnadžića, KO SDA zahtijeva da se SDP suzdrži od vrijeđanja lika i djela prvog predsjednika Republike BIH Alije Izetbegovića, a samim tim i osjećaja građana Opštine Centar, Kantona Sarajevo i države Bosne i Hercegovine.

SDA je u periodu nakon agresije, razaranja i opsade od Sarajeva napravila ekonomski centar jači od manjeg bh. entiteta i prostor na kojem prava i slobode uživaju svi njegovi građani te kontinuirano daje podršku razvoju kulture i promovisanju vrijednosti koje je afirmisao i naš predsjednik, a načelnik Ajnadžić, nakon što je obnašao komandne funkcije tokom agresije i taj period završio sa činom generala, danas doprinos izgradnji bolje lokalne zajednice i društva daje sa pozicije uspješnog načelnika.

Iako je SDP četvrta stranka po snazi u Kantonu Sarajevo, SDA neće dozvoliti da časno ime i ostavština prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine bude predmet njihove predizborne kampanje i borbe za lokalne budžete.

Rezultat njihovog današnjeg politikanstva je oduševljenje dijela srbijanskih medija koji su etablirani kao promotori velikosrpke politike kao i uobičajena podrška njihovog dokonog koalicionog partnera Elmedina Konakovića.

SDA se u svom programu i djelovanju zalaže za slobodu misli i riječi ali odlučno odbacuje da stranka čiji potpredsjednik Vojin Mijatović javno slavi 9. januar drži moralne i druge lekcije o bilo čemu a ponajmanje da se bavi analizom lika i djela prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, saopćeno je.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo