10°C
Mostar 13°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

22.09.2020 / 13:05 BiH - Sarajevo

Općina Centar izdvojila 5.000 KM Zavodu za sportsku medicinu

Općina Centar izdvojila 5.000 KM Zavodu za sportsku medicinu
Foto: Vijesti.ba
U prostorijama Općine Centar, u utorak, 22. septembra 2020. godine potpisan je protokol o realizaciji granta za potrebe Javne ustanove „Zavod za sportsku medicinu Kantona Sarajevo“ u iznosu od 5.000 KM koji je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojen navedenoj zdravstvenoj ustanovi.

Donirana sredstva će biti utrošena za nabavku nove savremene medicinske opreme, a radi pružanja boljih medicinskih usluga.

Protokol je u ime Općine Centar potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime Zavoda to je učinio direktor prof. dr. Adnan Hadžimuratović.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da je općinska administracija prepoznala značaj ove medicinske ustanove koja se brine za zdravlje naših sportista i stoga se svake godine u općinskom budžetu izdvajaju finansijska sredstva za potrebe Zavoda.

-Sa velikim zadovoljstvom pomažemo rad ove ustanove koja se nalazi na području općine Centar iako nemamo zakonsku obavezu prema Zavodu. Uvijek ćemo vam stajati na raspolaganju da pomognemo onoliko koliko nam mogućnosti dozvoljavaju, dodao je Ajnadžić.

Nakon što je potpisao pomenuti protokol, direktor Hadžimuratović je naglasio da je Općina Centar dugogodišnji donator ove zdravstvene ustanove, te izrazio nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućnosti.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo