°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

22.09.2020 / 14:23 KORONAVIRUS - Krizni štab

"Neće biti vanrednog stanja u Srbiji, to je dezinformacija"

"Neće biti vanrednog stanja u Srbiji, to je dezinformacija"
Foto: Tanjug / Vijesti.ba
Članovi Kriznog štaba u Srbiji Branislav Tiodorović i Darija Kisić Tepavčević odbacili su kao dezinformacije najave da bi 1. oktobra moglo da bude uvedeno vanredno stanje.

Predsjednik Sindikata ljekara i farmaceuta Rade Panić izjavio je kako posjeduje “informaciju da se kao datum uvođenja vanrednog stanja spominje 1. oktobar”, kao i da u prilog tome ide “to što su profesor Branislav Tiodorović prije sedam dana i dr. Predrag Kon prije tri dana najavili moguće vanredno stanje”.

Darija Kisić Tepavčević, koja je angažovani član Kriznog štaba, odbacila je u izjavi za portal Nova.rs mogućnost uvođenja vanrednog stanja prvog dana oktobra.

"Ništa o tome nisam čula, to je dezinformacija", kratko je rekla Kisić Tepavčević.

Na pitanje da li se razmatra skorije uvođenje vanrednog stanja i da li je kao mogući datum za to spominjan 1. oktobar, član Kriznog štaba prof. dr. Branislav Todorović odgovorio je kratko u SMS poruci - "To je ortodoksna glupost koju nije niko spominjao osim budala".

Epidemiolog Zoran Radovanović je rekao da bi uvođenje vanrednog stanja bilo besmisleno, kao i da je to bilo nepotrebno i u martu ove godine.

"Nikakvog opravdanja nema za uvođenjem vanrednog stanja. Nije u pitanju opstanak države. Još 19. marta je proglašena epidemija od većeg epidemiološkog značaja. To odgovara vanrednoj situaciji i dovoljno je za efikasnu protivepidemijsku borbu", rekao je Radovanović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo