16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

24.09.2020 / 13:22 BiH - Tužilaštvo BiH

Podignuta optužnica za neovlašteni promet opojnim drogama

Podignuta optužnica za neovlašteni promet opojnim drogama
Foto: Vijesti.ba

Tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Đorđa Nedimovića, rođenog 1976. godine u Novom Sadu, nastanjen u Beočinu, državljanina Srbije, jer se tereti da je iz Srbije u BiH prokrijumčario veću količnu različitih narkotika i opojnih droga, namijenjenih prodaji na ilegalnom narko-tržištu u Bosni i Hercegovini.

Optuženi se tereti da je 26. jula u namjeri sticanja nezakonite imovinske koristi, izvršio međunarodno krijumčarenje opojnih droga marihuana - cannabis, ekstazi, spid (amfetamin), kokain, heroin, hašiš, kao i različitih tableta s narkotičkim svojstvima, u ukupnoj količini od više od stotinu grama, sa područja Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine sa namjerom dalje prodaje na teritoriji BiH.

U počinjenju kaznenog djela optuženi je otkriven od strane pripadnika Granične policije BiH, prilikom krijumčarenja opojne droge u vozilu kojim je upravljao, na međunarodnom graničnom prijelazu Uvac, između Srbije i Bosne i Hercegovine.

Nedimović se nalazi se u pritvoru, a optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo