8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

26.09.2020 / 18:32 Regija - Mitropolit crnogorsko-primorski

Amfilohije čestitao Bečiću: Nastavak saradnje

Amfilohije čestitao Bečiću: Nastavak saradnje
Mitropolit Amfilohije / Vijesti.ba
Njegovo visoko preosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije čestitao je lideru Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću izbor za predsjednika Skupštine i poručio da Srpska pravoslavna crkva ostaje posvećena saradnji sa državom na obostranu korist i napredak.

Mitropolit Amfilohije je izrazio očekivanje da Skupština demokratskim odlukama odigra važnu ulogu u unapređenju vjerskih sloboda i očuvanju vjerskog života, što je decenijama bilo ugroženo u ovoj zemlji.

On smatra da Bečiću poslije višedecenijskog jednopartizma neće biti lako da upravlja domom narodnog predstavništva i pokuša da unaprijedi parlamentarni život, koji je osnov svake demokratije.

"Ali, budući da ste dosadašnjim djelovanjem uspjeli da istrajete na putu iscjeljenja pogubnih crnogorskih podjela, nadamo se da ćete to postići i u crnogorskoj Skupštini", rekao je mitropolit Amfilohije.

On je ocijenio da Crna Gora nije i ne smije da bude, kao do sada, zemlja poraženih i pobjednika, "patriota" i "izdajnika" već sigurna kuća za svakog njenog građanina i za svaki identitet.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo