9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

26.09.2020 / 20:12 Regija - Neslužbeni rezultati

SDP Hrvatske bira predsjednika: Grbin i Kolar u drugom krugu

SDP Hrvatske bira predsjednika: Grbin i Kolar u drugom krugu
Foto: Pixsell / Vijesti.ba
Članice i članovi SDP-a danas su birali nasljednika Davora Bernardića koji je nakon izbornog poraza u srpnju podnio ostavku.

Natječe se petero kandidata, a za njih se glasalo na 286 izbornih mjesta u šest SDP-ovih područnih jedinica.

Pravo glasa ima oko 12.000 članova stranke, odnosno oni koji su podmirili članarine. Treba napomenuti i kako je moguć drugi krug izbora ako danas nitko ne osvoji više od 50 posto glasova.

Obrađeno 55 posto glasova

Stigle su nove informacije o obrađenim glasovima. Na preko 50 posto obrađenih biračkih mjesta, Grbin osvaja 44 posto glasova, a Kolar 22 posto.


Glavni tajnik Nikša Vukas komentirao je zašto kasne rezultati.

“Nisu obrađeni svi rezultati, za sada je obrađeno 34 posto listića i na tom postotku u drugi krug idu Peđa Grbin i Željko Kolar”, rekao je za N1.

Komadina: Pričekajmo službene rezultate

Na komentar da u utrci vodi Peđa Grbin v.d. predsjednika SDP-a Zlatko Komadina kazao je da treba sačekati konačne rezultate i da nije na njemu da prejudicira rezultate. "SDP-u sam posvetio 30 godina pa mogu i još sedam dana. Ako je tako kao što vi govorite - onda ide drugi krug", odgovorio je za HRT Komadina.

Mirela Ahmetović vjeruje da ulazi u drugi krug

Mirela Ahmetović je dala izjavu za N1 prije objave službenih rezultata.

“Dobila sam informaciju da je na 25 posto glasova Grbin na vodstvu, a ostali su na oko 3 posto razlike. Nada umire posljednja, vjerujem da ću ući u drugi krug”, rekla je tom prilikom.

 Izbore u Rijeci osvojio je Grbin

Sandra Bartolović javlja kako je Peđa Grbin osvojio Rijeku.

Ostojić doživio fijasko u Rijeci

N1 javlja kako je Ranko Ostojić doživio fijasko u Splitu.

"Rezultati iz Splita, druge najveće SDP-ove organizacije i matične organizacije Ranka Ostojića, pokazuju da je doživio fijasko. Osvojio je 61 glas. Premoćno je u Splitu pobijedio Željko Kolar s 258 glasova dok ih je Peđa Grbin osvojio 103", javljaju.

Na Facebooku se oglasio Gordan Maras koji javlja da Grbin osvaja Zagreb.

Zlatko Komadina je ranije rekao kako je odaziv oko 70 posto.

“Odaziv je prema 70 posto, bilo je malo nepravilnosti, to će se ocijeniti, uglavnom su sitne stvari, ništa posebno”, rekao je Zlatko Komadina oko 18:30.

Peđa Grbin osvaja oko 40 posto glasova

Siniša Hajdaš Dončić za Novu TV je prokomentirao prve rezultate izbora u SDP-u.

"U Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Šibeniku, Zadru... vodi Grbin i to znači da će imati 40-ak posto glasova", kazao je Hajdaš Dončić te dodao kako to znači da će u drugi krug Grbin i Kolar.

“Govorim to s 95-postotnom sigurnošću”

"Kolega Kolar dolazi iz Krapinsko-zagorske županije, dio ljudi glasa iz sentimenta", smatra Hajdaš Dončić koji ističe da brojanje neće biti gotovo prije 21 sat, ali uvjeren je u pobjedu Peđe Grbina.

(Vijesti.ba / Index)

Izdvajamo