9°C
Mostar 11°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

29.09.2020 / 18:45 BiH - Svečana sjednica

Vijeće mladih Grada Mostara obilježilo deset godina rada

Vijeće mladih Grada Mostara obilježilo deset godina rada
Foto: FENA
Vijeće mladih Grada Mostara obilježilo je desetu obljetnicu rada svečanom sjednicom na kojoj su predstavljeni brojni projekti koje je ta udruga realizirala u proteklih deset godina.

Neki od tih projekata su Street Arts Festival, Sajam srednjih škola, Mostovi mira, We have a dream, Street Ball Mostar, simulacija Gradskog vijeća Mostara, simulacija parlamenta, priopćeno je iz Vijeća mladih Grada Mostara.

Sjednicu je otvorio i vodio predsjedavajući Skupštine Vijeća mladih Mirza Lalić, a prigodnim govorom obratila se uime mostarskog gradonačelnika glavna savjetnica Radmila Komadina koja je istaknula posebnu vrijednost Europske povelje o učešću mladih u životu na općinskom i regionalnom nivou, a koja je, na neki način, postavila temelje za osnivanje udružene organizacije mladih i prije formalnog osnivanja Vijeća mladih.

Komadina je dodala da je krovno tijelo mladih vrlo važno u procesu donošenja odluka, kako bi se čuo glas mladih i njihove potrebe.

Uime Vijeća mladih Federacije BiH obratila se Jasmina Banjalučkić, glavna tajnica, istaknuvši da je Vijeće mladih Grada Mostara izvrstan primjer uspješnog lokalnog vijeća te iznoseći snažnu podršku u procesu formiranja vijeća mladih na županijskoj razini.

Ivo Čarapina, bivših predsjednika Vijeća mladih Grada Mostara, osvrnuo se na osam godina rada u toj organizaciji, dok je trenutni predsjednik Vedran Raguž predstavio niz uspješnih projekata i aktivnosti Vijeća mladih Grada Mostara u proteklih deset godina, navodi se u priopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo