8°C
Mostar 11°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

30.09.2020 / 11:20 BiH - Sarajevo

Općina Centar: U toku završni radovi na fasadi objekta OŠ "Musa Ćazim Ćatić"

Općina Centar: U toku završni radovi na fasadi objekta OŠ "Musa Ćazim Ćatić"
Foto: Općina Centar

Delegacija Općine Centar Sarajevo posjetila je Osnovnu školu "Musa Ćazim Ćatić" gdje ih je ugostila direktorica Fatima Prohić.

Osnovnoj školi "Musa Ćazim Ćatić" u proteklom periodu izdvojeno je dodatnih 60.000 KM za završetak radova na novoj fasadi, a posao je u završnoj fazi, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

U okviru realizacije programa energetske efikasnosti i korištenja obnovljivih izvora energije Općina Centar je za pomenutu školu ranije obezbijedila 100.000 KM, dok je 50.000 KM obezbijedilo Federalno ministarstvo prostornog uređenja.

Prohić je zahvalila Općini Centar i načelniku Nedžadu Ajnadžiću na podršci tokom svih proteklih godina.

- Općina Centar zaista pruža školama podršku za različite namjene, te na taj način pomaže u rješavanju nagomilanih problema. Kada je u pitanju naša škola, moram naglasiti da je Općina Centar jedan od najvećih donatora - kazala je Prohić.

Ajnadžić je naglasio da je Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica odlučna i dalje pružati pomoć i podršku osnovnom obrazovanju.

- Općina Centar na svaki mogući način nastoji doprinijeti poboljšanju nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama. Izdvajamo značajna sredstva u budžetu za poboljšanje nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama, iako nemamo direktnu nadležnost nad obrazovanjem - istakao je Ajnadžić.

Općina Centar je tokom proteklih deset godina izdvojila više od 400.000 KM za sanaciju školskog objekta, te opremanje kabineta i učionica u ovoj školi. 



(Vijesti.ba )

Izdvajamo