0°C
Mostar 6°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

30.09.2020 / 12:03 Svijet - Mevlut Cavusoglu

Pariz podržava armensku okupaciju u Azerbejdžanu

Pariz podržava armensku okupaciju u Azerbejdžanu

Solidarnost Francuske sa Armenijom doseže razmjere podrške armenskoj okupaciji u Azerbejdžanu, izjavio je turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu.

On je govorio u intervjuu za tursku agenciju Anadolija nakon što je predsjednik Francuske Emmanuel Macron izjavio da ratna retorika Turske ohrabruje Baku da ponovo zauzme oblast Nagorno-Karabah u Azerbejdžanu, u kojoj žive Armeni.

Žestoki sukobi duž granice Nagorno-Karabaha počeli su u nedjelju, 27. septembra, a u dosadašnjim borbama poginulo je najmanje 95 vojnika, dok je najmanje 17 civila ubijeno.

Portparol armenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanijan rekla je juče da je turski borbeni avion F16 oborio letjelicu armensku oružanih snaga Su-25 iznad teritorije Armenije i da je pilot poginuo.

Turski zvaničnik Fahretin Altun izjavio je nakon toga da su tvrdnje Ministarstva odbrane Armenije da je Turska oborila armenski borbeni avion "apsolutno netačne", te da Jerevan treba da se povuče sa teritorija koje je okupirao, a ne da "pribjegava jeftinim propagandnim trikovima".



(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo