9°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

30.09.2020 / 20:57 Fudbal - Serie A

Petarda Intera na gostovanju kod Beneventa

Petarda Intera na gostovanju kod Beneventa
Foto: Vijesti.ba
U Italiji su odigrane dvije zaostale utakmice prvog kola Serije A, a na njima su viđene pobjede gostiju. Inter je savladao Benevento sa visokih 2:5, dok je Spezia, novajlija u ligi, sa 0:2 bila bolja od Udinesea.

Nerazzurri su bili raspucani na gostovanju kod Beneventa, a već za manje od pola sata uspio je postići tri gola i praktično osigurati pobjedu.

Lukaku je već u prvoj minuti tresao mrežu za 0:1, a vodstvo Intera je udvostručio Gagliardini u 25. minuti. Tri minute poslije Lukaku dolazi do svog drugog gola i pogađa za 0:3.

Nakon toga je Benevento preko Caprarija smanjio na 1:3, ali na odmor se ipak otišlo s ubjedljivijom prednosti Intera pošto je Hakimi pogodio u 42. minuti.

Do petog gola Inter dolazi u 71. minuti preko Lautara Martineza, a drugi gol na današnjoj utakmici za Benevento postiže Caprari i postavlja konačnih 2:5.

Udineseu ni igrač viška u posljednjih 25 minuta nije bio dovoljan da dođe makar do boda protiv Spezije, koja je na kraju slavila golovima Galabinova iz 25. i 95. minute.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo