13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

14.10.2020 / 14:08 Crna hronika - Vođa držao i oružje

Porodici iz Kalesije ukupno 19 godina zatvora zbog proizvodnje i prodaje droge

Porodici iz Kalesije ukupno 19 godina zatvora zbog proizvodnje i prodaje droge
Foto: Vijesti.ba
Kantonalni sud Tuzla je u ponovljenom prvostepenom postupku po optužnici Tužilaštva tog kantona donio osuđujuću prvostepenu i  nepravosnažnu presudu za šest članova grupe koju je organizirao Admir Jusufović iz Kalesije ...

... zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Admir Jusufović, kao organizator grupe koja se bavila  prodajom različitih narkotika,  je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset  godina i šest mjeseci, dok je Demir Jusupović osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i  šest mjeseci, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Njima se uz pomenuto krivično djelo optužnicom na teret stavlja i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Ostalim članovima ove grupe, Aldinu Jusupoviću, Smilji Čančarević i Feridi Jusupović,  su izrečene kazne zatvora u trajanju od po jednu godinu i jedan mjesec, a ista kazna zatvora je ranije izrečena i  Almi Ćatibušić.

Optužnicom Tužilaštva TK se terete - da je Admir Jusufović organizirao grupu unutar svoje porodice, u  kojoj su bili i pomenuti, te da je u periodu od jula 2017. godine do aprila 2018. godine od određenih osoba iz Sokoca, i na drugim lokacijama, nabavljao veće količine opojnih droga canabis (marihuana), heroin, kokain, amfetamin-speed i MDMA-extazy.

- Narkotike je predavao ostalim članovima, koji su imali različite uloge u grupi, te su drogu vagali, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Kalesije i drugih mjesta u Tuzlanskom kantonu - navodi se u saopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo