9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

14.10.2020 / 23:04 Fudbal - Nakon poraza

Džeko: Bilo bi drugačije da nismo dobili crveni karton

Džeko: Bilo bi drugačije da nismo dobili crveni karton
Foto: Nova BH - Vijesti.ba

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su večeras u Vroclavu u 4. kolu Lige nacija doživjeli težak poraz od Poljske, koja je bila bolja sa 3:0.

Utakmicu je za Novu BH komentarisao kapiten Zmajeva Edin Džeko, koji je bio nezadovoljan odlukama sudije Pawsona da pokaže direktan crveni karton Ahmedhodžiću, a smatra da je i kod prvog gola Poljaka bio ofsajd.

“Sigurno da je ovo težak i neočekivan poraz, obzirom na ono što smo vidjeli prvih 20 minuta. Bili smo bolji i onda je po meni došla dosta diskutabilna odluka sudije da da crveni karton Anelu. Isto tako mislim da je prvi gol bio ofsajd. Ništa, idemo dalje. 70 minuta s igračem manje nije bilo nimalo lako igrati. Dali smo maksimum i nema se šta reći. Moramo okrenuti glavu i idemo dalje”, istakao je Dijamant i dodao:

“Sigurno da smo očekivali mnogo više i da nije bilo crveneog bilo bi drugačije sve.”

Džeko smatra da ne treba sada pričati o sreći i nesreći, a zadovoljan je jer je naša reprezentacija u ove tri utakmice dobili nekoliko maldih igrača.

“Sada pričati o sreći i nesreći… Sigurno da je ta sreća mogla otići u našu korist. Nažalost nije, ali ne trebamo se vaditi na to. Poslije ovog ciklusa sigurno da smo na neki način dobili dosta tih novih mladih igrača i oni će predstavljati budućnost reprezentacije. Ako ništa, dobili smo njih”, zaključio je Džeko za Novu BH.

Zmajevi su nakon četiri kola ubjedljivo posljednji na tabeli grupe A sa svega dva osvojena boda. Italija i Holandija imaju po pet, a Poljska je prva sa sedam.




(Vijesti.ba)

Izdvajamo