-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

19.10.2020 / 09:54 KORONAVIRUS - Koronavirus

Zdravković: Najgore je vjerovati da virus nije opasan

Zdravković: Najgore je vjerovati da virus nije opasan

Direktorica KBC Bežanijska kosa, kardiolog Marija Zdravković, izjavila je da trenutno ne postoji ni jedno istraživanje koje može pokazati kada će koronavirus biti pobijeđen, da je najvažnije pridržavati se zaštitnih mjera i da je najgore vjerovati da virus nije opasan.

"Na internetu se mogu naći snimci gdje pojedinci govore o teorijama zavjere i o tome da je Covid 19 izmišljena bolest, da brojevi oboljelih i preminulih koji se objavljuju nisu tačni. To mogu da pričaju samo ljudi koji nisu vidjeli muke bolesnika sa koronom i pravu sliku bolesti", rekla je dr. Zdravković za "Politiku".

Ona je dodala da bolnica "Bežanijska kosa" bilježi skok u broju hospitalizovanih pacijenata u poređenju sa prethodnom nedjeljom, da najmlađi pacijent ima 19, a najstariji 93 godine, tako da više ne postoji pravilo i da svi treba da izbjegavaju velike skupove.

Doktorica je objasnila da je reakcija na koronavirus individualna i da je osnovni mehanizam borbe protiv bolesti "jak imunitet" pa su najugroženiji građani koji imaju poremećen imunitet zbog drugih oboljenja ili loše ishrane, stresa ili umora.



(Vijetsi.ba / Beta)

Izdvajamo