°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

19.10.2020 / 11:18 Crna hronika - MUP ZHK

Migranti ukrali vozilo, pa bježali od policije

Migranti ukrali vozilo, pa bježali od policije
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
Policija u Širokom Brijegu uhapsila je u nedjelju navečer šestoricu ilegalnih migranata koji su prethodno ukrali vozilo u Mostaru, u pokušaju da se domognu granice s Hrvatskom i nastave dalje prema drugim zemljama Europske unije.

Kako je u ponedjeljak priopćio MUP Zapadnohercegovačkog kantona, prilikom redovne kontrole na širokobriješkoj obilaznici policija je zaustavila vozilo bez registracijskih oznaka u kojem se nalazilo šest osoba. Nedugo nakon zaustavljanja oni su pobjegli u obližnju šumu, prneosi Hina.

Nakon kraće potrage, pripadnici policije su ih pronašli te priveli u zgradu Policijske uprave Široki Brijeg. Tu je utvrđeno kako se radi o ilegalnim migrantima iz Maroka. Nakon pojačanih mjera na granici s Hrvatskom u sjeverozapadnome dijelu BiH, migranti sve češće pokušavaju prijeći granicu u južnom dijelu zemlje.

Prema policijskome priopćenju ilegalni migranti su jučer ranije tijekom dana ukrali vozilo na području Mostara. Tokom večeri oni su predani u nadležnost Policijske uprave Mostar koja je nastavila voditi istragu o krađi vozila.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo