-9°C
Mostar -4°C
Tuzla -6°C
Banja Luka -7°C
Bihać -6°C
Powered by Dark Sky

20.10.2020 / 23:08 KORONAVIRUS - Mitropolit crnogorsko primorski

Amfilohije negativan na koronavirus

Amfilohije negativan na koronavirus
Foto: AP / Vijesti.ba
Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije je negativan na koronavirus, saopštila je Mitropolija, navodeći da je njegovo stanje u konsantnom blagom poboljšanju.

"Danas je rađen i ultrazvuk srca koji je pokazao u potpunosti uredan nalaz i neoštećen srčani mišić. Ohrabrujuće je i to što su i ostali vitalni parametri i dalje stabilni", navodi se na sajtu MCP, prenosi RTCG.

"Svakako, proces oporavka mitropolita Amfilohija i dalje traje. Neophodno je sanirati posljedice koje su izazvane korona virusom, prije svega upalu pluća koja je već nekoliko dana u povlačenju", dodaje se.

Mitropolit Amfilohije (82) je 6. oktobra primljen u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici, nakon što je utvrđeno da je pozitivan na korona virus, prenosi Fonet.

Ranije je za Radio Slobodna Evropa saopšteno da je amasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović posredovao u nabavci lijekova i aparata za kiseonik namijenjenih za liječenje mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija u Crnoj Gori.

"Kao ambasador sam posredovao između Kliničkog centra Crne Gore, kabineta predsjednika Srbije i nadležnih institucija", izjavio je Božović Radiju Slobodna Evropa (RSE).

(Vijesti.ba)

Izdvajamo