8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

22.10.2020 / 13:26 Fudbal - Na udaru španskih medija

Jović bez gola 256 dana, ove sezone dva puta šutnuo u okvir gola

Jović bez gola 256 dana, ove sezone dva puta šutnuo u okvir gola
Foto: Vijesti.ba
Luka Jović je ponovo na udaru u Španiji. Srbijanski napadač je u Real Madridu ove sezone počeo da dobija prilike, ali mu to nije mnogo pomoglo. Štaviše, poslije nove loše utakmice, samo mu je “odmoglo”.

Jović je razočarao u šokantnom porazu Reala protiv Shakhtara u Ligi prvaka (2:3), a pogled na njegovu statistiku je podjednako očajan.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde je bez postignutog gola u Primeri ili Ligi prvaka punih 256 dana!

Jović je posljednji put strijelac za Real u ovim takmičenjima bio još davnog 9. februara. I mada je dobar dio tog perioda “otišao” na pauzu zbog pandemije korone virusa, nije to jedina loša stvar u ovoj priči, piše Mondo.

Momak iz Bijeljine je sada punih 283 minuta bez postignutog gola, a strijelac je bio u nadoknadi vremena u meču protiv Osasune, kada je Real već imao prednost od 3:1.

Statistika Jovića u novoj sezoni je također zabrinjavajuća.

Na četiri meča je upisao 200 minuta provedenih na terenu, a za to vrijeme je imao samo sedam šuteva. Od toga, tek dva udarca su išla u okvir gola, prosečno po jedan na svakih 100 minuta igre.

Za to vrijeme, Joviću su statističari izbrojali tek 75 dodira sa loptom i jedan uspješan dribling, uz dva ključna dodavanja (tj. dva dodavanja poslije kojih su njegovi saigrači šutirali na gol).

To dovoljno govori koliko je Jović u prethodnom periodu malo koristio igri Reala i kada bi se našao na terenu, a poraz od Skahktara je učinio i da španski mediji ponovo “udare” na njega, opisavši ga kao nekog ko ne želi da uspije u Madridu.

Podsjetimo, obeštećenje Eintrachtu iz Frankfurta za transfer Luke Jovića iznosilo je 60 miliona eura.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo