7°C
Mostar 14°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

23.10.2020 / 23:39 Košarka - Euroliga

Đedović ubacio deset poena u pobjedi Bayerna, Barcelona slavila u španskom derbiju

Đedović ubacio deset poena u pobjedi Bayerna, Barcelona slavila u španskom derbiju
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Odigrane su tri utakmice petog kola košarkaške Eurolige, a u španskom derbiju Barcelona je savladala Real Madrid rezultatom 79:72.

Barcelona je vodila gotovo tokom cijelog meča. Real Madrid je u prvoj četvrtini samo dva puta uspio poravnati rezultat i jednom doći do prednosti od jednog poena. Katalonci su imali čak i 21 poen prednosti, no na kraju su ostali na +7 i slavili sa 79:72.

Kurić je bio najefikasniji kod domaćih sa 15 poena i dva skoka, dok je Davies dodao 14 poena, četiri skoka i dvije asistencije. Kod Real Madrida Thompkins je imao učinak od 14 poena, sedam skokova i asistencije, dok ga je pratio Abalde sa 13 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Bayern nije imao većih problema protiv Olympiakosa i slavio je sa 74:68. Bavarci su također većinom susreta imali prednost. U trećoj dionici gosti su kratko imali poen prednosti, no Bayern je lako okrenuo u svoju korist i lagano priveo meč kraju.

Baldwin sa 18 i Lučić sa 16 poena vodili su Bayern do trijumfa, dok je Đedović dodao deset poena, uz dva skoka. U poraženoj ekipi Papanikolaou je ubacio 13 poena, a 12 je dodao Jenkins.

Maccabi Tel Aviv je na gostovanju bio bolji od Khimkija nakon produžetaka (87:89), a regularni dio utakmice završen je 81:81. Vodstvo se smjenjivalo tokom utakmice, te se tako i otišlo na produžetke. Sjajan je bio Šved sa 32 poena, dva skoka i 11 asistencija, ali to nije pomoglo Khimkiju. Dorsey je bio najefikasniji kod gostiju sa 26 poena, a 16 je dodao Žižić.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo