14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

28.10.2020 / 12:02 Ostali sportovi - Najbolja biciklistkinja BiH

Tanović ostvarila plasman karijere, sezonu završila na 14.mjestu UCI rang liste

Tanović ostvarila plasman karijere, sezonu završila na 14.mjestu UCI rang liste
Foto: FENA
Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović zabilježa ja napredak karijere kada je u pitanju UCI ranking lista.

Nakon zadnjeg upisa bodova bh. biciklistkinja zauzela je 14. mjesto na UCI ranking listi, odnosno napredak od 38 pozicija.

Plasman među prvih 20 na svijetu je jedan od najboljih sportskih rezultata naše države i uspjeh karijere bh. takmičarke. Plasman karijere došao je nakon sjajnog odvoženog Svjetskog prvenstva u Turskoj na kojem je Tanović zauzela osmo mjesto i osvojila nova 72 UCI boda.

- Plasman na 14. mjesto na UCI Svjetskoj maraton ranking listi je kruna ove sezone u kojoj je Lejla ostvarila zaista sjajne rezultate. Na početku sezone postavili smo visoke ciljeve a jedan od njih je bio plasman u prvih 20 na UCI listi kao i prvih 10 na Svjetskom prvenstvu. Da se Lejla nalazi u zaista vrhunskoj formi pokazala je utrka na samom početku sezone, kada je februaru mjesecu zajedno sa najboljom španskom takmičarkom Rocio Del Alba osvojila 2. mjesto na etapnoj utrci Costa Blanca. Sada slijedi veoma kratka pauza u kojoj ćemo analizirati urađeno i početi sa pripremama za narednu sezonu u kojoj je cilj osvajanje medalje sa velikog prvenstva - rekao je selektor reprezentacije Amar Njemčević.

Utrka Svjetskog prvenstva bilo je posljenje takmičenje za Lejlu Tanović u ovoj sezoni u kojoj je također osvojila Premijer ligu BiH i državna prvenstva u disciplinama XCO i maraton.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo