8°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

28.11.2020 / 14:08 KORONAVIRUS - Bivša sekretarka RSBiH

Lejla Hairlahović preminula od posljedica koronavirusa

Lejla Hairlahović preminula od posljedica koronavirusa
Foto: Vijesti.ba

Nekadašnja generalna sekretarka Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Lejla Hairlahović, preminula je od posljedica koronavirusa.

Brojni se opraštaju od nje putem društvenih mreža.

"Sa velikom nevjericom i tugom jutros smo primili vijest da naša Lejla Hairlahović nije izdržala bitku sa virusom COVID-19.

Nekadašnja igračica Jedinstva, generalni sekretar RS BiH, intelektualac par excellence, doktorant, supruga našeg igrača Jasmina Hušića, za svakog ko ju je poznavao bila je posebna osoba.

Ovo je ogroman gubitak za BH rukomet i naše društvo u cjelini.

Otišla je jedna rijetka, posebna, neponovljiva, briljantna osoba.

Ne postoje riječi da prenesemo potresenost i tugu zbog ove prerane smrti.

Neka Ti je laka zemlja bosanska draga Lejla", oprostili su se iz RK Gračanica.

Od Lejle se oprostio i kolektiv "Sportskih igara mladih BiH".

"Danas smo mnogo tužni, zbog vijesti o smrti naše drage Lejle Hairlahović, koja je nažalost izgubila svoju bitku sa koronavirusom. Lejla je bila rukometašica RK Jedinstvo i generalna sekretarka Rukometnog saveza BiH, a svima koji su je poznavali ostat će u sjećanju kao osoba nevjerovatne dobrote i pozitivne energije, koju je prenosila na druge. Osim što je bila naš koordinator i voditelj, te tako organizacijski mnogo pomogla Igrama, Lejla je prije svega bila veliki prijatelj, podržavajući nas sve ove godine postojanja u BiH. Svojim zalaganjem i ljubavlju prema svemu što je radila, pokazala je kako ljudi koji znaju i žele raditi mogu doprinijeti razvoju sporta u našoj državi. Zauvijek ćeš ostati u našim srcima."

Tim Memorijalnog centra Srebrenica izrazio je duboku žalost zbog vijesti o smrti Lejle Hairlahović.

"Lejla je bila veliki prijatelj našeg tima, ali i važan mentor i učitelj koji nas je vodio i pružao nam stalnu podršku kroz različite projekte koje smo realizirali u saradnji sa Muzejom ratnog djetinjstva. Lejla, hvala ti!"

Lejla Hairlahović Hušić bila je doktorantica etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Bavila se društvenim sjećanjem i identitetima. Radila je na promociji kulturnih i sportskih vrijednosti.

Aktivno se bavila rukometom desetak godina, a onda vodila rukometnu akademiju.

Lejla je nekadašnja igračica ŽRK Krajina, tuzlanskog Jedinstva i ŽRK Živinice, jedan od osnivača škole rukometa „Dundo Bears“ u Cazinu.

Funkciju generalnog sekretara RS BIH je vršila od 2017. do augusta 2018. godine.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo