10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

30.11.2020 / 21:23 Politika - Kritičan momenat za Mostar

Dževad Saldić: Izađite i izaberite evropski Mostar

Dževad Saldić: Izađite i izaberite evropski Mostar
Dževad Saldić / Vijesti.ba
Dževad Saldić, bivši generalni Konzul BiH u Njemačkoj i dugogodišnji borac za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu i nekadašnji predsjednik Zajednice ogranaka SDA Evrope dao je svoj osvrt na lokalne izbore u našoj zemlji, s akcentom na predstojeće u Mostaru.

Istaknuo je kako je ovo kritičan momenat za Mostar.

Manje je važno ko je u Sarajevu na vlasti. U Sarajevu su uvijek manje ili više probosanske snage, one malo desno i one malo lijevo… I dobro je da se u izbornim ciklusima smjenjuje vlast naročito u Sarajevu. Tu se vidi da je Sarajevo politički sazrelo i da je tu uvijek dobra probosanska i pozicija i opozicija… Jedni druge kritikuju i takmiče se u dobru – kazao je Saldić

Istaknuo je da su se i u Banjoj Luci desile promjene.

Dolaze ljudi koji malo više vole Bosnu i Hercegovinu od dosadašnjih, uvažavaju je bar kao državu, dok ovi koji su izgubili izbore u Banjoj Luci žive apsurd, ne smijem reći šta mislim, ali oni govore protiv države Bosne i Hercegovine. To u najmanju ruku nije nikom u svijetu logicno – poručio je i osvrnuo se na Mostar.

“Stoga je ovo kritičan momenat za Mostar. Mostar na ovim izborima koji slijede uskoro treba dobiti probosanskohercegovačku vlast. Svaka Mostarka i Mostarac treba izaći na izbore i glasati. Time će pomoći Mostaru. Pa Mostar je jedan od najljepših gradova na svijetu. Sa UNESCO-vim spomenikom, neponovljivim lukom Starog mosta, kakvog nigdje u Svijetu nema. Mostar pripada svim Mostarkama i Mostarcima, pripada Bosni i Hercegovini, Evropi i citavom svijetu.

Ovi izbori u Mostaru su historijski i za Mostar i za Bosnu i Hercegovinu.

Stoga, drage Mostarke i dragi Mostarci, izađite na izbore, i izaberite, multietnički, multikurturalni, bosanskohercegovački, evropski i svjetski, a naš MOSTAR”.

(Vijesti.ba / Hayat)

Izdvajamo