10°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

03.12.2020 / 12:22 Zanimljivosti - Sarajevo

Treća konferencija za mame 12. decembra

Treća konferencija za mame 12. decembra
Foto: FENA

Treća MAMF konferencija za mame, čiji je cilj povezati majke iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine bit će održana 12. decembra u Sarajevu.

I ove godine mame očekuje dan zabave, edukacije, umrežavanja i podrške, saopćili su organizatori.

- Ohrabreni upitima i željom mama da ne odgodimo ovaj naš "energy boost" događaj,  MAMF tim je odlučan da uz poštivanje svih epidemioloških mjera održimo ovogodišnju konferenciju koja je sad već u statusu trogodišnjaka spremnog na nova upoznavanja, iskustva i jačanje porodičnih vrijednosti - naglašava organizatorica MAMF-a Meliha Mulahalilović-Žiško.

Glavna misija konferencije je da okupi žene iz različitih krajeva BiH oko zajedničkih tema kao što su majčinstvo, briga o zdravlju, poslovni izazovi, ali i ponudi priliku da se bar na jedan dan žene zabave, uvežu i napune baterije slušajući priče drugih  žena, dijeleći iste brige, strahove ali i ohrabrenja.

Ove godine organizatori naglašavaju da je  poseban akcenat na aktivan doprinos u zajednici jer ono što činimo i promoviramo može itekako uticati na živote drugih.

Paneli 3. MAMF-a su: Zdrava mama i djeca, Priče heroina, Biznis klub i Hrana za dušu, a ove godine govornici su: specijalista ginekologije i akušerstva dr. Admir Rama, pedijatarica prim. Dr. Amra Junuzović-Kaljić, predsjednica druženja "Dajte nam šansu" Ines Kavalec, te Emina Ganić i Jadranka Miličević, aktivistkinja i direktorica Fondacije CURE, kao i brojne druge mame.

Prijava su otvorene do 5. decembra a prisustvo konferenciji je besplatno.

U skladu sa epidemiološkim mjerama, prisustvo će biti omogućeno za 30 osoba dok će  snimak Konferencije biti distribuiran putem društvenih mreža.

Prijavu je moguće izvršiti putem maila: [email protected], navodi se u saopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo