8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

03.12.2020 / 15:04 Politika - Uspješna saradnja

Mlinarević predala vjerodajnice predsjednici Slovačke Republike Čaputovoj

Mlinarević predala vjerodajnice predsjednici Slovačke Republike Čaputovoj
Foto: Fena / Vijesti.ba
Veleposlanica Bosne i Hercegovine za Slovačku Republiku sa sjedištem u Pragu Martina Mlinarević predala je vjerodajnice predsjednici Slovačke Republike Zuzani Čaputovoj.

Tom prigodom Mlinarević zahvalila se Čaputovoj na stabilnom prijateljstvu i uspješnoj dosadašnjoj bilateralnoj suradnji dviju zemalja, kontinuiranoj slovačkoj potpori suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine te pomoći u napredovanju ka partnerstvu u NATO savezu i Europskoj uniji.

Mlinarević također je iskazala zahvalnost slovačkoj predsjednici uime žena Bosne i Hercegovine pošto je svojom osobnom i političkom borbom za pravdu te aktivizmom glede nasilja nad ženama i u području ekologije postala svojevrsnim uzorom u istinskoj snazi, bez obzira na poteškoće.

Čaputova poželjela je Mlinarević dobrodošlicu u Slovačku. Tijekom susreta posebice se zanimala za stanje u Bosni i Hercegovini, s obzirom na pandemiju COVID-19 i kako se zemlja nosi s epidemiološkom situacijom.

Mlinarević je podsjetila i na prošlogodišnji odgođeni posjet slovačke predsjednice zbog bolesti našoj zemlji te iskoristila prigodu da ponovi poziv za posjet. Čaputova se iskreno zahvalila rekavši da se nada i vjeruje da će do planiranog posjeta doći čim se steknu uvjeti, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo