10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

03.12.2020 / 23:14 Fudbal - Evropska liga

Roma pobijedila Young Boys, Džeko postigao sjajan gol

Roma pobijedila Young Boys, Džeko postigao sjajan gol
Foto: Twitter
Roma je večeras na Olimpicu ovjerila plasman u nokaut fazu Evropske lige, pošto je sa 3:1 nakon preokreta savladala Young Boys i osigurala prvo mjesto u svojoj grupi.

Švicarski tim je poveo u Rimu sa 0:1 preko Nsamea u 34. minuti, ali Roma je onda pokazala kako je kvalitetniji tim i zasluženo preokrenula rezultat u svoju korist golovima Mayorala u 44. i Calafiorija u 59. minuti.

Edin Džeko je priliku za igru dobio u 60. minuti kada je zamijenio strijelca prvog gola Vučice, a onda se u 80. minuti i on upisao u strijelce, nakon što je lijepim volej udarcem matirao gostujućeg golmana.



Mateo Sušić je odigrao cijeli meč za Cluj u remiju sa CSKA iz Sofije. Rumunski tim je tako ostao u trci za drugo mjesto i plasman u 1/16 finala, pošto ima dva boda manje od Young Boysa.

Arsenal je s ubjedljivih 4:1 na Emiratima savladao bečki Rapid, te su i Topnici osigurali prvo mjesto u svojoj grupi. Golove su postizali Lacazette, Mari, Nketiah i Smith-Rowe, dok je utješni gol Rapida djelo Kitagawe. Sead Kolašinac je odigrao cijeli meč, dok ga je Srđan Grahovac odgledao s klupe.

Rijeka je priredila pravu senzaciju u Španiji, gdje je sa 1:2 savladala lidera La Lige Real Sociedad, a značajnu ulogu su odigrali bh. reprezentativci Luka Menalo i Stjepan Lončar.

Menalo je bio asistent za vodstvo Riječana u 38. minuti kada je pogodio Velkovski, a Stjepan Lončar je u 74. minuti vratio prednost svom timu nakon što je Socedad bio poravnao na 1:1.

Ipak, Sociedad se ponovo vratio u igru, a za konačnih 2:2 je pogodio Nacho Monreal. Sada Sociedad i Alkmaar, koji je remizirao s Napolijem (1:1) dijele drugo mjesto sa 8 bodova, a Napoli je prvi sa 10. Rijeka je odranije ostala bez šansi za nokaut fazu.

U šesnaestinu finala su se već plasirali Rangersi i Benfica. Škotski tim je u sjajnom meču s 3:2 nadigrao Standard, dok je Benfica razbila Lech s 4:0.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo