8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać °C

04.12.2020 / 16:01 Fudbal - Premijer liga BiH

Jagodić: Imamo lijepu priliku da prekinemo niz Sarajeva

Jagodić: Imamo lijepu priliku da prekinemo niz Sarajeva
Foto: FK Borac
Trener Borca Vlado Jagodić najavio je derbi 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem će njegov tim dočekati Sarajevo.

Jagodić je svjestan kvalitete rivala, ali se nada da njegov tim može ponoviti igre iz pojedinih duela ove sezone.

“Prethodna dva meča sa Širokim Brijegom i Krupom bila su dobra uvertira za utakmicu sa Sarajevom. Pripremamo se slično kao i za svaki derbi susret, koji ima svoj mali specifikum. Najbitnije nam je bilo da osvojimo bodove u Krupi i sad nas očekuju dobri uslovi za susret, koji doživljavamo kao mogućnost da napravimo dobru stvar uz svo uvažavanje protivnika, njihove sjajne serije i njihovog trenera, a mog velikog prijatelja Vinka Marinovića. Imamo lijepu situaciju da protiv ‘nepobjedivog’ rivala pokažemo koliko vrijedimo”, rekao je Jagodić i osvrnuo se na rivala.

“Uvažavam sve rezultate Sarajeva i to niko nije uspio dugo vremena, ali to je nama dodatni motiv. Meni lično je motiv, kao i mojim igračima da pokažu na našem terenu da neutrališu dobre strane i iskoriste loše strane protivnika. Sarajevo je ekipa koja pobjeđuje i kad ne igra dobro, što je pokazao meč sa Radnikom. Malo je ekipa koje bi uspjele da preokrenu rezultat poslije minusa u 88. ili 89. minutu”, prenosi Mondo.

Otkrio je i kako nema mnogo problema u sastavu tima, osim na mogući izostanak Aleksandra Radulovića.

“Ne očekujem drugačiju taktiku na utakmici. Sarajevo nesporno ima pojedinačni kvalitet, ali imamo ga i mi i zaista se susreću dvije odlične i najefikasnije ekipe. Žao mi je jedino što neće biti publike jer sam uvjeren da bi Gradski stadion bio pun i da bi navijači imali šta da vide. Mi nećemo kalkulisati, spremni smo potpuno za meč osim Aleksandara Radulovića, koji je otišao da se testira na korona virus i nadam se da će biti negativan”.

Ono što raduje Jagodića jeste da je Vranješ spreman, ali ne i za svih 90 minuta derbija koji se igra u nedjelju od 17 sati.

“Kapiten Stojan Vranješ će biti spreman, ali neće igrati cijeli utakmicu jer dvije sedmice nije bio u trenažnom procesu. Meleg takođe. Biće jako zanimljivo i uz dužno poštovanje Sarajeva, imamo lijepu priliku da prekinemo njihov niz jer svakoj seriji nekad dođe kraj. Nadam se da ćemo mi imati gol više od Sarajeva. To bi bilo jako lijep završetak polusezone. Sigurno je jedino da će igrači dati svoj maksimum”.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo