-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

17.12.2020 / 13:27 Obrazovanje - Svečana dodjela

Zlatnim plaketama nagrađeni najbolji studenti mostarskog univerziteta

Zlatnim plaketama nagrađeni najbolji studenti mostarskog univerziteta
Foto: Unija studenata

Svečana dodjela zlatnih plaketa Unije studenata najboljim studentima Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru u prethodnoj akademskoj godini, upriličena je u srijedu u Centru za kulturu Grada Mostara, u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.

U ime rektora Univerziteta "Džemal Bijedić", prisutnima se obratila prorektorica Rebeka Kotlo koja je istaknula značaj odavanja priznanja najboljim studentima.

Predsjednik Unije studenata Mirza Lalić naglasio je da će nastaviti s praksom da krajem godine barem na simboličan način odaju priznanje najboljim studentima u prethodnoj akademskoj godini i dodao kako dobitnici zlatnih plaketa i najbolji studenti "nisu samo naša budućnost, nego i sadašnjost".

U ime nagrađenih studenata obratila se Jelena Mihić, studentica Nastavničkog fakulteta, koja je naglasila kako njoj osobno, a i drugim nagrađenim studentima izuzetno znači kada netko cijeni i vrednuje višegodišnji trud, rad, učenje i zalaganje.

Dobitnici zlatnih plaketa Unije studenata i najbolji studenti Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru u prethodnoj akademskoj godini su Medina Pelja (Univerzitetski studij turizma), Nađa Hodžić (Univerzitetski studij Dizajn interijera), Adi Maksumić - (Univerzitetski studij zdravstvene njege), Sara Kljajić (Univerzitetski studij Poslovna informatika), Ajla Đidelija (Građevinski fakultet), Jelena Mihić (Nastavnički fakultet).

Među nagrađenima su i Husein Imamović (Mašinski fakultet), Amina Zaklan (Pravni fakultet), Lejla Škaljić (Ekonomski fakultet), Mirza Kovačević (Agromediteranski fakultet), Sanel Novalić (Fakultet informacijskih tehnologija) i Maida Husnić (Fakultet humanističkih nauka), priopćeno je iz Unije studenata.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo