8°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

26.12.2020 / 14:11 Kultura - U online formatu

Održan festival 'Kao nekad pred Božić 2020'

Održan festival 'Kao nekad pred Božić 2020'
Ilustracija
Ibrica Jusić, Dražen Žerić Žera, Željko Bebek, grupa „Stijene“, Ivica Šarić, Šima Jovanovac, Paula Jusić i mnogi drugi sudjelovali na 21. festivalu „Kao nekad pred Božić 2020“, koji je posvećen nedavno preminulim glazbenicima Rajku Dujmiću i Krunoslavu Kići Slabincu.

Festival je realiziran u TV i online formatu, bez prisustva publike, sukladno epidemiološkoj situaciji u BiH. U prvom dijelu su izvedene tradicionalne i autorske (popularne) božićne numere, a u drugom dijelu su izvođači izvodili pop-rock hitove i tradicionalne pjesme.

Osim toga, prikazani su kreativni radovi učenika s teškoćama u učenju i razvoju osnovnoškolske dobi u oblasti tehničke kulture nastali u kreativno-tehničkim radionicama Udruge „Libertas“.

Također su prikazani božićni i novogodišnji ukrasi koji su izrađeni od ekoloških materijala i reciklažnog otpada u okviru projekta „Reciklirani Božić i Eko Nova godina“.

TV snimka ovogodišnjeg festivala „Kao nekad pred Božić“ premijerno je prikazana na Badnju večer u programu Federalne televizije, a potom i u Božićnom programu Federalne televizije, saopćili su oraganizatori.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo