9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

16.01.2021 / 09:53 Regija - Premijerka Srbije

Brnabić: Beograd se neće smiriti dok se ne istraži ubistvo Olivera Ivanovića

Brnabić: Beograd se neće smiriti dok se ne istraži ubistvo Olivera Ivanovića
Foto: RTS -Vijesti.ba

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da se Vlada Srbije "neće smiriti", dok se ne istraži užasan zločin ubistva lidera Srba na Kosovu i Metohiji Olivera Ivanovića.

- Nastavljamo u nadi da ćemo u narednom priodu otkriti ubice, ali i nalogodavce. Koliko god bude potrebno i trajalo, mi ćemo dalje istraživati, kako bismo našli počinioce i nalogodavce - rekla je novinarima Brnabićeva, nakon što je u Hramu Svetog Save prisustvovala pomenu Oliveru Ivanoviću, povodim tri godine od njegovog ubistva.

Brnabićeva je navela da je Srbija učinila sve da otkrije ubice uz stalne opstrukcije iz Prištine, te dodala i da su postojali pokušaji političkih optužnica koje su se završile time da je na kraju optužena Oliverova sekretarica.

Brnabićeva je ocijenila da to govori o ozbiljnosti istrage u Prištini i njihovim namjerama, jer bi epilog danas bio drugačiji da im je bilo u interesu da nađe počinioca i nalogodavce.

Oliverova supruga Milena Ivanović, koja je prisustvovala pomenu, istakla je da ni tri godine poslije ubistva ne zna se ko su ubice i nalogodavci, ali da se nada da će na narednu godišnjicu imati konkretna imena ubica.

Pomenu je, između ostalih, prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, ispred stranačkih prostorija. On je sa više hitaca pogođen u leđa. Nalogodavci i izvršioci ovog zločina do danas nisu poznati.



(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo