5°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 5°C
Bihać 2°C

16.01.2021 / 17:39 Fudbal - Bundesliga

Reus promašio penal za pobjedu Dortmunda

Reus promašio penal za pobjedu Dortmunda
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Pet mečeva 16. kola njemačke Bundeslige odigrano je u tradicionalnom terminu od 15:30, a neočekivano Borussia Dortmund je remizirala sa Mainzom rezultatom 1:1.

Meč je otvoren pogotkom Erlinga Haalanda već u drugoj minuti, ali je on nakon VAR asistencije poništen zbog ofsajda. Dortmund je napadao u prvom poluvremenu, ali golova nije bilo, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Nešto manje od isteka sata igre, gosti su poveli pošto je Levin Oztunali doveo Mainz u vodstvo. Igrao se 73. minut kada su domaći poravnali na 1:1, a strijelac je bio Thomas Meunier. Mogao je samo tri minute kasnije Dortmund i do potpunog preokreta, ali je Marco Reus promašio penal.

Najzanimljiviji meč odigrali su Wolfsburg i RB Leipzig, a završen je rezultatom 2:2. Već u petoj minuti gosti su poveli golom Nordija Mukielea, a do poluvremena Vukovi su preko Wouta Weghorsta i Renata Steffena preokrenuli rezultat.

U 54. minuti Willi Orban je postigao gol za 2:2 i podjelu bodova u derbiju današnjeg dijela programa.

Uspješan je bio Werder na svom terenu protiv Augsburga rezultatom 2:0, dok su bez golova završeni dueli Kolna i Herthe, kao i Hoffenheima i Arminije iz Bilefelda.

Bundesliga, 16. kolo:

Borussia Dortmund – Mainz 1:1

Koln – Hertha 0:0

Hoffenheim – Arminia 0:0

Werder – Augsburg 2:0

Wolfsburg – RB Leipzig 2:2


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo