1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

19.01.2021 / 23:29 Fudbal - Meč 18. kola

Leicester novi lider Premiershipa, očajni Chelsea nije uspio zaustaviti Lisice

Leicester novi lider Premiershipa, očajni Chelsea nije uspio zaustaviti Lisice
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Leicester je upisao večeras pobjedu nad Chelseajem u sklopu 18. kola Premiershipa. Neubjedljiva partija Plavaca, možda i zadnji meč Franka Lamparda na klupi svog voljenog tima. Brendan Rogers sa novom pobjedom je tako došao do mjesta lidera na tabeli (2:0).

Lisice su se od samog početka rastrčale. Šest minuta je trebalo Leicesteru da dođe do prednosti. Kombinacija kraj kornera, Barnes promašuje cijelu loptu koja stiže do Ndidija koji preciznim udarcem vara Mendyja.

Vidjeli smo VAR intervenciju u 40. minutu, arbitar Powson prvo pokazuje na bijelu tačku da bi kasnije promijenio odluku u tek faul na rubu šesnaesterca, Mount bilježi slab pokušaj. Maddison je zadao još jedan udarac Plavcima,vezni igrač Leicestera pogađa za 2:0 u 41. minutu.

U nastavku imamo tempo koji odgovara domaćinu, koji ima i dalje bolje prilike od Plavaca. Lampard je pokušao ubacivanjem Wernera i Ziyecha da promijeni situaciju na terenu, ali bez učinka. Nijemac jeste stigao do gola pri kraju meča, ali je isti poništen zbog opravdanog ofsajda.

Ranije danas West ham je savldao West Bromwich sa 2:1.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo