8°C
Mostar 13°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 11°C
Bihać 8°C

20.01.2021 / 13:18 KORONAVIRUS - Koronavirus

Španija uvodi stroža ograničenja u nekoliko regija

Španija uvodi stroža ograničenja u nekoliko regija

Nekoliko španskih regija pooštrava ograničenja zbog naglog porasta zaraza koronavirusom, čekajući odluku vlade koja će odobriti uvođenje regionalnog policijskog sata već od 20.00 sati.

Očekuje se da će na sastanku u srijedu biti odlučeno hoće li se prilagoditi vanredno stanje na nivou države kako bi se regionalnim vladama omogućio stroži odgovor na treći talas zaraze u zemlji. Otprilike polovina regija zatražila je održavanje postojećih restrikcija i policijski sat od 22.00 sata, javio je AP.

Ministarstvo zdravstva zabilježilo je u utorak 34.291 novih slučajeva infekcije koronavirusom u protekla 24 sata i 404 novih potvrđenih smrtnih slučajeva, što znači da ukupan broj od početka pandemije iznosi 2,37 miliona slučajeva i najmanje 54.000 smrtnih slučajeva.

Centralna regija Kastilja La Mancha, istočna Valencia i sjeverna Navara najavljuju novo zatvaranje barova i restorana ili ograničenja kako bi se omogućila samo dostava hrane ili jedenje na otvorenom. Zapadna regija Extremadura, trenutno s najvećom stopom zaraze u zemlji, dodatno odgađa ponovno otvaranje škola do 25. januara.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo