8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

21.01.2021 / 10:29 Obrazovanje - Natalija Trivić

Počelo drugo polugodište u školama u RS

Počelo drugo polugodište u školama u RS
Foto: Ilustracija
Ministrica prosvjete i kulture bh. entiteta RS Natalija Trivić rekla je danas da je u školama u RS počelo drugo polugodište školske godine 2020/2021 i da nije bilo promjena u organizaciji nastave u odnosu na prvo ...

... jer Institut za javno zdravstvo smatra da nisu stečeni uvjeti da djeca pohađaju nastavu kao što je to bilo prije pojave koronavirusa.

"Veoma je značajno da djeca redovno pohađaju nastavu u učionicama, te da u prvom polugodištu nije zabilježen nijedan slučaj širenja koronavirusa u školama, što ukazuje na odgovorno ponašanje prosvjetnih radnika, učenika i roditelja", rekla je Trivić novinarima u Banjoj Luci.

Ona je istakla značaj da djeca u procesu stjecanja znanja ostvare kontakt sa svojim drugarima i nastavnicima, te lakše savladaju gradivo.

Trivić je navela da je drugo polugodište počelo u 187 osnovnih i 89 srednjih škola, te napomenula da će se u dvije škole u prva dva dana nastava odvijati online, zbog završetka radova na grijanju u objektima.

Ona je rekla da je nastava organizirana online i u određenom broju škola koje se nalaze na području gdje se prije mjesec dana jače osjetio zemljotres i čiji su objekti oštećeni, ili su učenici prebačeni u druge škole čiji su objekti u funkciji.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo