6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

22.01.2021 / 12:35 Crna hronika - PU Prijedor

U Prijedoru pronađeni oružje i droga

U Prijedoru pronađeni oružje i droga
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

U pretresu stambenog objekta koji koristi lice čiji su inicijali O.B. iz Prijedora policija je pronašla eksplozivna sredstva, oružje, municiju i drogu, saopšteno je danas iz prijedorske Policijske uprave.

"Oduzeti su vojna puška `M-76`, automatska puška, pištolj `ce-ze`, kubura, dvije ručne bombe, 24 okvira za pušku, tri optike, prigušivač, 2.163 metka različitog kalibra, 4,97 grama marihuane i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku", navodi se u saopštenju.

Pretres je obavljen slijedom informacija do kojih je policija došla nakon što je kontrolom jednog lica iz Prijedora pronašla 17 grama marihuane i mrvilicu za marihuanu.

Predmeti su deponovani u sudski depozit, a Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor je protiv lica O.B. podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Policiji je prijavljeno da je od 20. do 21. januara ove godine iz stambenog objekta u Prijedoru ukradeno 850 evra, kolekcionarski novac, zlatni nakit i srebrenjak vrijedan oko 500 evra.

O ovom slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i rad na pronalasku izvršioca i rasvjetljavanju krivičnog djela teške krađe je u toku.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo