-1°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

26.01.2021 / 23:51 Fudbal - Veliki derbi

Inter nadigrao Milan u Kupu Italije, Ibrahimović dobio crveni karton

Inter nadigrao Milan u Kupu Italije, Ibrahimović dobio crveni karton
Foto: Vijesti.ba

U velikom milanskom derbiju Kupa Italije fudbaleri Intera su rezultatom 2:1 savladali Milan i plasirali se u polufinale tog takmičenja.

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović je bio i prvi strijelac na meču pošto je zatresao mrežu u 31. minutu i donio svom timu prednost u četvrtfinalu Kupa Italije.

U 71. minuti Lukaku je iz penala poravnao na 1:1, da bi duboko u sudijskoj nadoknadi, Christian Eriksen majstorskim golom iz slobodnog udarca donio preokret i trijumf Nerazzurima.

Gradski derbi Milana jednostavno donosi varnice pa su poklekli i oni koji imaju dobar odnos, Zlatan Ibrahimović i Romelu Lukaku.

U finišu prvog poluvremena došlo je do čarki nakon čega je Ibrahimović glavom udario u vilicu Belgijanca.

Bila je to nadoknada prvog poluvremena kada su se praktično Lukaku i Ibrahimović jedan drugom unijeli u lice, a Šveđanin je i udario napadača Intera.


Nakon toga je Lukaku doslovno izubio razum, padale su teške riječi sa obje strane koje su se jasno čule u prenosu, i to na engleskom, a u jednom momentu je belgijski špic rivalu opsovao majku i ženu na šta su čak reagovali i njegovi saigrači.

Zbog ovog incidenta je obojici igrača sudija Valeri pokazao žuti karton, iako su "rosoneri" u kup utakmici lako mogli i da ostanu bez Ibre zbog udarca.

Ibrahimović je nastavio istim tempom i u nastavku pa je zaradio i crveni karton.

Ovoga puta kroz igru, jurio je Aleksandra Kolarova i nešto oštrije ga startovao sa leđa, zapravo sapleo te zaradio drugi žuti karton.

"Nero-azuri" će u borbi za mjesto u finalu igrati protiv boljeg iz duela Juventus – SPAL (srijeda, 20.45h).


(Vijesti.ba / Blic)


Izdvajamo