1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać -1°C

28.01.2021 / 11:17 BiH - Sastanak Brčić - Danojlić

Uvijek ćemo dati podršku svima koji se zalažu za transparetan rad i borbu protiv korupcije

Uvijek ćemo dati podršku svima koji se zalažu za transparetan rad i borbu protiv korupcije
Foto: Vijesti.ba

Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejla Brčić održala je sastanak sa ministricom za pravosuđe, upravu i radne odnose Bosansko-podrinjskog kantona Natašom Danojlić, na kojem se razgovaralo o mogućnostima saradnje između ova dva ministarstva.

Ovim povodom, ministrica Danojlić upoznala je ministricu Brčić da su u BPK, po uzoru na KS, te uz podršku i stručnu pomoć Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS uspostavili registar zaposlenih.

„Nastojat ću da resorno ministarstvo kojim rukovodim prati i ostale aktivnosti, koje provodi Ministarstvo pravde i uprave i Vlada KS u segmentu unapređenja transparentnosti i borbe protiv korupcije“, najavila je ministrica Danojlić.

Ministrica Brčić obećala je, ovom prilikom, dati podršku Ministarstvu pravosuđa, uprave i radnih odnosa BPK, s ciljem njihovog prilagođavanja i implementacije propisa koji bi im omogućili da osiguraju bolju javnost rada organa uprave i javnih institucija, prvenstveno iz oblasti kontrole javnih nabavki.

Na sastanku je bilo riječi i o pomoći koja je potrebna za rekonstruciju krova Kantonalnog suda u BPK, jer, je po riječima ministrice Danojlić ugrožen rad ove institucije.

Također, naglašeno je kako je u periodu proteklih deset godina Kantonalni sud BPK u okviru podrške, pomoći i rasterećenja Kantonalnog suda u Sarajevu, kao najopterećenijeg suda u FBiH, riješio oko 4.000 sudskih predmeta za KS

Ministrica Brčić na kraju sastanka najavila je da će Vlada KS uložiti sve napore da iznađe način i mogućnost podrške Kantonalnom sudu BPK.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo