8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

25.02.2021 / 14:03 Politika - Vukota Govedarica

Dodik će sakriti odluku o izdaji kao što je sakrio i Program reformi

Dodik će sakriti odluku o izdaji kao što je sakrio i Program reformi
Vukota Govedarica / Vijesti.ba
"Poslije jučerašenje sjednice Savjeta ministara BiH nema ništa nepoznato po pitanju integracije Bosne i Hercegovine NATO alijansu.

Juče je Savjet ministara donio dvije veoma važne odluke. Jedna je o formiranju komisije koja treba da pravi saradnju sa NATO alijansom u procesu pridruživanja i druga je da Program reformi koji je imao svoje zadatke za 2020. godinu je prihvaćen od strane Savjeta ministara", istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS reagujući na jučerašnje odluke Savjeta ministara BiH.

“Dosta će stvari biti jasnije kad se odluka objavi. Siguran sam da će Dodik da je krije kao što je krio i Program reformi. Bojim se da će NATO u jednom momentu kazati da su se stekli uslovi da se BiH pridruži alijansi a to će, po Dodikovom nalogu, biti odmah iza opštih izbora 2022. godine”, pojasnio je Govedarica.

Član Predsjedništva SDS kazao je da je juče “srpski narod ponovo prevaren po poznatoj Dodikovoj matrici ‘jedno ću da pričam narodu, a drugo ću da radim u realnosti'”.

On je rekao da je politička ideja u RS da “BiH bude članica NATO saveza potekla iz vremena stvaranja političke organizacije Milorada Dodika od strane političkog Zapada, sa namjerom da dobiju strukture koje će adekvatno provoditi njihovu politiku u tom pogledu”.

“Da je to tako pokazuju mnogobrojni dokumenti SNSD-a iz vremena kad je Dodik predstavljan kao ‘svjež dašak vjetra na Balkanu'“, zaključio je Govedarica.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo