8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

25.02.2021 / 15:55 KORONAVIRUS - Crna Gora

Građani ne dozvoljavaju policiji da zatvori lokale u Tuzima

Građani ne dozvoljavaju policiji da zatvori lokale u Tuzima
Foto: Vijesti.me

Svi ugostiteljski lokali u crnogorskog opštini Tuzi jutros su otvoreni uprkos mjerama crnogorskog Ministarstva zdravlja za suzbijanje korona virusa, zbog čega je intervenisala policija.

Crnogorske Vijesti javljaju da policija zaustavlja automobile koji u ovu opštinu idu iz pravca Podgorice.

Kako je jutros javila Beta, okupljeni građani koje prevodi predsjednik opštine Nik Gjeloshaj nisu dozvoljavali policiji da priđe i da ih zatvori.

“Pozvaću građane da pruže otpor ovom dešavanju. Blokiraćemo međunarodni put. Ovo je odmazda premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića jer sam ih prozvao zato što nisu čestitali dan državnosti Kosova. Čekamo premijera da objasni zašto smo diskriminisani”, rekao je Gjeloshaj novinarima.

‘Krivikapić odbio doći’

On je zahtijevao od crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića i njegovog zamjenika Dritana Abazovića da dođu u to mjesto, no, kasnije je saopštio da je Krikokapić to odbio.

“Nije objasnio. Ovo je neodgovorno ponašanje. Odgovornije ćemo se odnositi od njega, poštujemo zakon o lokalnoj samoupravi. Hjteli smo da ih sačekamo i nađemo kompromis na svačije zadovoljstvo”, rekao je Gjeloshaj.

On je sinoć objavio da će svi ugostiteljski objekti u toj opštini u četvrtak biti otvoreni jer je odluka o zatvaranju, kako je ocijenio, politički motivisana.

U okviru strožijih mjera koje su jučer donijete u Crnoj Gori, od danas se zatvaraju lokali u Tuzima, Danilovgradu i Baru.

Nadležni su između ostalog odlučili da zabrane rad ugostiteljskih objekata u Tuzima i Danilovgradu iako u tim opštinama nije veliki broj oboljelih.

Formiran predmet protiv Gjeloshaja

Prethodnih dana veliki broj građana Podgorice je išao u te opštine, koje su blizu, jer su u Podgorici zatvoreni ugostiteljski objekti.

Na pitanje zašto smatra da je riječ o političkoj odluci, Gjeloshaj je za RTCG kazao da niti u jednoj drugoj opštini koja ima isti broj oboljelih nije donijeta odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata.

„Nezvanično sam čuo da je odluka donijeta jer dio građana Podgorice dolazi na kafu u Tuzima. To nije problem Opštine Tuzi, već institucija”, rekao je Gjeloshaj.

On tvrdi da odluka koju je donio nije nezakonita i da je u skladu s ovlaštenjima predsjednika opštine.

Podgoričko tužilaštvo formiralo je sinoć predmet protiv Gjeloshaja nakon što je objavio na Facebooku da ugostiteljski objekti neće biti zatvoreni.

(Vijesti.ba / Aljazeera Balkans)

Izdvajamo