0°C
Mostar 7°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

25.02.2021 / 21:04 Politika - Bijeljina

Nova stranka u BiH, NPS počela sa radom

Nova stranka u BiH, NPS počela sa radom
Foto: Srna - Vijesti.ba

Narodna partija Srpske (NPS) otvorila je večeras stranačke prostorije i zvanično počela sa radom u Bijeljini.

Svečanosti je prisustvovao predsjednik stranke Darko Banjac, koji je rekao novinarima da je cilj NPS-a da na narednim izborima osvoji više od 30.000 glasova u Republici Srpskoj.

“Prednost NPS-a je što ljudi koji čine našu partiju imaju političko i organizaciono iskustvo, dugo su u politici, a ono što nas čeka ovdje u Bijeljini je da podignemo mjesne odbore, jer organizacija je ključ dobrog rezultata”, naveo je Banjac.

Predsjednik Inicijativnog odbora NPS-a Bijeljina Diko Cvijetinović izrazio je očekivanje da će do kraja marta biti formirano 40 mjesnih odbora u gradu, a do kraja aprila i Izborna skupština gradskog odbora stranke.

“Naš cilj je da radimo za dobrobit Bijeljine i Republike Srpske”, poručio je Cvijetinović, koji je narodni poslanik ove stranke u Skupštini Republike Srpske.

Jedan od osnivača NPS-a Đorđe Popović rekao je da će naredni zadatak biti da se napraviti jaka unutrastranačka struktura stranke.

On je dodao da je u mnogim sredinama NPS u popunosti preuzeo strukturu koju je imao Demokratski narodni savez, a da je u bijeljinskoj regiji preuzeo veliki broj članstva ove stranke.

Otvaranju prostorija NPS-a su, osim članova stranke, prisustvovali i predstavnici koalicije “Dogovor za Bijeljinu”, koja čini skupštinsku većinu u Bijeljini.


(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo