7°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

02.03.2021 / 13:27 Politika - Nakon susreta s Vučićem

Komšić: Ako ove vakcine spase jedan život, onda sve vrijedi

Komšić: Ako ove vakcine spase jedan život, onda sve vrijedi
Foto: FENA

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić zahvalio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na vakcinama protiv koronavirusa koje je danas donirao Bosni i Hercegovini na ceremoniji na Sarajevskom aerodromu.

Obraćajući se na press-konferenciji nakon susreta članova Predsjedništva BiH s Vučićem, Komšić je kazao kako je svjestan da će ovakav Vučićev potez izazvati različite i zajedljive komentare. Neki će čestitati, neki zahvaljivati na donaciji.

- Zamolio bih ljude koji danas ovo gledaju da razmisle samo o jednom - ako samo jedna od ovih 5.000 vakcina ili 10.000 potencijalno, spasi jedan život nekome u BiH, onda sve vrijedi. Još jednom, hvala na ovoj vrsti pomoći, pogotovo u okolnostima u kojima se mi nalazimo kao država, sa nedefinisanim odnosom sa COVAX-om i nabavkom vakcina - potcrtava Komšić.

Ističe da će Predsjedništvo BiH danas imati priliku da razgovara i s predsjednikom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) oko nabavke vakcina koje je BiH već platila.

Tokom susreta s Vučićem, kaže, razgovarano je i o budućoj saradnji, ali i o predstojećem samitu koji će, kako je rekao, biti održan krajem proljeća ili početkom ljeta, i bit će prije svega ekonomske naravi.

- Dotakli smo se i drugih pitanja oko kojih se slažemo, a ima nekih stvari i na koje različito gledamo. U svakom slučaju, bilo je vrlo korisno i iskreno i nadamo se da će ovaj susret značiti i neki novi pomak u odnosima BiH i Srbije - zaključio je Komšić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo