8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

23.03.2021 / 12:33 SHOW - Poriče optužbe

'Ja, Branislav Lečić, spreman sam na poligraf bez sedativa'

'Ja, Branislav Lečić, spreman sam na poligraf bez sedativa'
Branislav Lečić / Arhiv
Glumica Danijela Štajnfeld je u Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu navela da je njen kolega Branislav Lečić misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao, a sada se glumac ponovno oglasio tim povodom.

Lečić je pozvao nadležno tužiteljstvo da mu uputi poziv za saslušanje.

“Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznesene. Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno kazneno djelo, a kamoli djelo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično djelo! Koristim ovu priliku obavijestiti kako nadležno tužiteljstvo, tako i javnost da apsolutno nemam što kriti i da nemam namjeru napustiti teritorij Srbije i ovim putem molim nadležno tužiteljstvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja”, naveo je glumac u pisanoj izjavi dostavljenoj listu “Danas”, pa nastavio:

“Također, pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću spreman sam se podvrgnuti poligrafskom ispitivanju na sva pitanja, uključujući pitanja o razgovoru sa Štajnfeld koji je objavljen u pojedinim medijima”, naveo je Lečić, dodajući da izjavu daje “bez nakljukavanja sedativima, bez upotrebe bilo kakvih lijekova i bez prethodno predočenih mu pitanja“.

Podsjetimo, Danijela Štajnfeld je prvi put u svom filmu “Zaceli me” izjavila da je silovana, dok je javnost jučer saznala da optužuje Branislava Lečića za to. Zbog ovog se događaja Štajnfeld preselila u SAD, prenosi Nova.rs.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo