14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

26.03.2021 / 12:44 Tenis - Velika pobjeda

Fatić izbacio Nagala i plasirao se u polufinale turnira u Zadru

Fatić izbacio Nagala i plasirao se u polufinale turnira u Zadru

Nerman Fatić, bosanskohercegovački teniser, ostvario je još jednu veliku pobjedu, a danas je savladao 139. igrača svijeta Sumita Nagala rezultatom 2:1 (5:7, 6:3, 7:5).

Fatić je prvi došao do brejka, a to je napravio u šestom gemu prvog seta. Ipak, Nagal je napravio ribrejk, a potom je u 11. gemu još jednom oduzeo servis našem teniseru i odservirao za 7:5.

U drugom setu Fatić ponovo prvi dolazi do brejkai to u četvrtom gemu, ali je Nagal uzvratio u sedmom. Bh. teniser došao je do dvije vezane brejk lopte u osmom gemu i iskoristio drugu, a potom je zadržao svoj servis i dobio set sa 6:3.

Bh. teniser i treći set je odlično otvorio, a oduzeo je servis indijskom igraču u trećem gemu. Nagal se vratio u igru u šestom gemu. Odmha u narednom, Fatić je još jednom napravio brejk.

Fatić nije iskoristio servis u desetom gemu da dođe do meča, ali je odmah nakon toga došao do brejka, a onda odservirao za 7:5 u trećem setu te time i 2:1 u meču

U borbi za finale bh. teniser, koji je 381. igrač na ATP listi, igrat će protiv boljeg iz duela Dimitar Kuzmanov – Blaž Kavčič.




(Vijesti.ba)

Izdvajamo